چرا باید به سمت برنامه نویسی اندروید برویم
اندروید یکی از محبوبترین و پر درآمدترین شاخههای برنامه نویسی است. این محبوبیت از دلایل مختلفی نشات میگیرد که درآمد بالا و گستره وسیع فعالیت، از جمله آنها هستند. سیستم
اندروید یکی از محبوبترین و پر درآمدترین شاخههای برنامه نویسی است. این محبوبیت از دلایل مختلفی نشات میگیرد که درآمد بالا و گستره وسیع فعالیت، از جمله آنها هستند.
سیستم عامل اندروید که در حال حاضر توسط کمپانی آلفابت یا همان گوگل توسعه داده میشود، چندین سال است که محبوبترین سیستم عامل برای دستگاههای هوشمند به حساب میآید. اکنون اغلب افراد تلفنهای همراه قدیمی را به دست فراموشی سپردهاند و به سراغ اسمارت فونها یا همان تلفنهای هوشمند آمدهاند. دستگاههایی که همگی قابلیتهای وسیعی دارند و میتوانند کارهای مختلفی را برای کاربرانشان انجام دهد. این تلفنهای هوشمند از سیستم عاملهای مختلفی استفاده میکنند که اندروید، iOS و ویندوز از جمله محبوبترین آنها هستند. شاید برایتان جالب باشد که بدانید حدود ۶۴ درصد از تلفنهای هوشمند از سیستم عامل اندروید استفاده میکنند و در این بین iOS سهمی ۳۲ درصدی از بازار دارد. ویندوز و بلکبری هم در جایگاههای بعدی قرار گرفتهاند که هر کدام سهمی در حدود ۱ درصد دارند. حال با این اوصاف میتوان به گستره وسیع سیستم عامل اندروید پی برد.
در حال حاضر حدود ۱/۴ میلیارد دستگاه از اندروید استفاده میکنند که عدد بسیار بزرگی به حساب میآید. نکته قابل توجه در خصوص سیستم عامل اندروید هم متن باز یا همان Open Source بودن آن است. در واقع تمام کمپانیهای فعال در حوزه ساخت موبایل میتوانند اندروید را روی دستگاههایشان استفاده کنند و محدودیتی در این خصوص برای آنها وجود ندارد. همین موضوع هم باعث شده که تعداد دستگاههای اندرویدی روز به روز با رشد بیشتری مواجه شوند. اما در سمت مقابل، سیستم عامل iOS تنها توسط اپل که توسعه دهنده آن هم به حساب میآید، میتواند استفاده شود و محدودیتهای بسیار زیادی هم دارد. به همین دلیل است که iOS را فقط میتوانید روی آیفون، آیپد و سایر محصولات اپل مشاهده کنید.
منظور از نامهای مختلف اندروید چیست؟
کمپانی گوگل هر از چند گاهی نسخههای جدیدی از سیستم عامل اندروید را با نامهای مختلف روانه بازار میکند. نامهای انتخابی گوگل برای نسخههای جدید اندروید نیز بر اساس اصول خاصی پیش میروند. بدین صورت که حرف اول نام نسخه به ترتیب الفبا جلو میرود و در هر نسخه جدید حرف بعدی الفبا استفاده میشود. برای مثال اندروید 6 که ماشمالو (Marshmallow) نام داشت با حرف M شروع میشد و نسخه بعدی آن یا همان اندروید ۷، نوقا (Nougat) نام دارد که با حرف N شروع میشود. جالب است بدانید که نامهای انتخابی نیز اغلب نام شیرینی یا خوراکی هستند. البته در ارتباطات عموم نسخههای مختلف اندروید علاوه بر شماره نسخه و نام آن، با حرف نخست نام نسخه نیز شناخته میشوند. برای مثال اندروید N حاکی از اندروید Nougat است. آخرین نسخهای که گوگل برای سیستم عامل اندروید منتشر کرده، نسخه ۸ اندروید است که Oreo (نوعی بیسکوئیت) نام دارد. نسخههای مختلف اندروید قابلیتهای متفاوتی دارند و بدون شک نسخههای جدیدتر، بسیار بهتر و کاراتر از نسخههای قبلی هستند.
چه تولید کنندگانی از اندروید استفاده میکنند؟
سیستم عامل اندروید در حال حاضر توسط تولید کنندگان معروفی مورد استفاده قرار میگیرد. الجی، سامسونگ، سونی، اچتیسی، هواوی، شیائومی و بسیاری از شرکتهای دیگر از جمله تولید کنندگانی هستند که از اندروید استفاده میکنند. حتی برخی از تولید کنندگان که در گذشته از سیستم عامل دیگری استفاده میکردند هم اکنون به دلیل محبوبیت بالای اندروید، به سراغ این پلتفرم آمدهاند و محصولات اندرویدی به بازار عرضه میکنند. نوکیا و بلکبری از جمله نمونههای این موضوع هستند.
دلیل محبوبیت اندروید در بین کاربران چیست؟
اگر بخواهیم از نمای کلیتری به ماجرای اندروید و رقبایش بپردازیم، دور بودن اندروید از محدودیتهای مختلف باعث شده که در بین کاربران مورد استقبال بیشتری قرار بگیرد. اگرچه برخی رقبای اندروید نظیر iOS از لحاظ عملکردی یکی از برترین پلتفرمهای موجود هستند اما محدودیتهایی دارند که باعث میشود کاربران نتوانند به راحتی نیازهایشان را رفع کنند. اما اندروید این گونه نیست! در اندروید تقریبا هر کاری ممکن است. اگر خود پلتفرم اندروید نیز قابلیت خاصی را در اختیار کاربر قرار ندهد، اپلیکیشنهای سوم شخصی هستند که به سادگی نیاز افراد را رفع میکنند. البته ناگفته نماند که این گستردگی باعث به وجود آمدن برخی مشکلات امنیتی هم شده است.
همچنین دستگاههای اندرویدی در طیف قیمتی گستردهای قرار گرفتهاند و تقریبا تمام سطوح قیمتی را پوشش میدهند. این موضوع باعث شده تا تمام افراد بسته به بودجه خود بتوانند گوشی مناسبی را انتخاب کنند. اما در مقابل، گوشیهایی که با سیستم عامل iOS عرضه میشوند اغلب یکی از گرانترین گوشیهای بازار هستند. کمپانیهای زیادی نیز از سیستم عامل اندروید برای محصولاتشان استفاده میکنند که همین موضوع باعث شده تا دستگاههای اندرویدی در شکل و قابلیتهای متفاوت در بازار موجود باشد.
لازم به ذکر است که سیستم عامل اندروید تنها محدود به موبایل و تبلت نمیشود و در حال حاضر این پلتفرم برای ساعتهای هوشمند، تلویزیونهای هوشمند، خودروها و بسیاری از ابزارهای دیگر توسعه داده شده است.
جدا از بحث قیمت و تنوع، در حال حاضر اندروید کاملا توان رقابت با iOS را دارد و همین باعث میشود که طرفداران گوشیهای بالارده هم بتوانند به اندروید و عملکرد آن مطمئن باشند.
برنامه نویسی وب بهتر است یا اندروید؟
دوستان عزیز برای جواب دادن به سوال برنامه نویسی وب بهتر است یا اندروید ، باید بگم اولین چیزی که شما باید مد نظرتون قرار دهید علاقه است. باید ببینید علاقه شما به کدام حوزه بیشتر است و دوست دارید در کدام بخش فعالیت کنید. چون اگر به چیزی علاقه داشته باشید به راحتی یاد میگیرد و چالش های آن را به راحتی رد می کنید. اما اگر فقط قصد یادگیری باشد و هیچ علاقه ای در کار نباشد شما محکوم به شکست هستید. پس اولین چیزی که در برنامه نویسی وب یا اندروید باید به آن توجه کنید همنی بحث علاقه است. (پیشنهاد میکنم حتما حتما به سمت علاقه خود بروید، بدون علاقه هیچ اتفاقی نمیافتد)
چرا برنامه نویسان به سراغ اندروید میروند؟
اگر بخواهیم ساده بگوییم، اندروید پلتفرمی پولساز و البته بدون محدودیت است. برنامه نویسان با اندروید میتوانند هر آنچه را که از ذهنشان میگذرد برنامه نویسی کنند. گوگل پلی فروشگاه اصلی برنامههای اندرویدی است که برنامه نویسان و شرکتهای تولید کننده محتوا، اپلیکیشنهای اندرویدیشان را روی آن به صورت رایگان یا پولی قرار میدهند. اما این پایان کار نیست! بسیاری از مارکتهای مختلف در سرتاسر جهان با زبانهای گوناگون وجود دارند که تقریبا کار گوگل پلی را انجام میدهند و از معروفترین نمونههای ایرانی آن میتوان به کافه بازار و مایکت اشاره کرد. پس برنامه نویسان اندروید در زمینه انتشار اپلیکیشنهایشان نیز محدودیت خاصی نخواهند داشت.
بازار کار طراحی سایت یا برنامه نویسی اندروید
بعد از اینکه در مورد این صحبت کردیم که باید بر اساس علایق به سمت برنامه نویسی وب یا اندروید برویم باید ببینیم بازار کار طراحی سایت یا برنامه نویسی اندروید چطور است و بر این اساس به سمت حوزه مورد نظر بریم. راسیتش بازار کار این دو در ایران بسیار خوب و قابل قبول است و می توان گفت هر دو از بازار کار خوبی برخوردار هستند اگر شما برنامه نویسی وب یا اندروید یاد بگیرید و واقعا مسلط باشید بدون شک می توانید یا جایی کارمند شوید یا به صورت فریلنسری کسب درآمد کنید. پس از لحاظ بازار کار برنامه نویسی وب یا اندروید اصلا جای نگرانی نیست.
در بخش مالی هم برنامه نویسان اندروید شرایط خوبی دارند. سطح استقبال از اپلیکیشنهای اندرویدی بالا است و تقاضای زیادی نیز در این بین دیده میشود. به همین دلیل کار و پروژه کافی برای برنامه نویسان این حوزه وجود دارد. اگرچه افراد مختلف قیمتهای بسیار متفاوتی برای یک پروژه ارائه میکنند، اما در کل، پروژهها از لحاظ مالی شرایط خوبی دارند و میتوانند زندگی برنامه نویسان را تامین کنند. روشهای زیادی برای درآمد زایی از طریق برنامههای اندرویدی وجود دارد که در مقالهای مجزا، به بررسی تمام آنها خواهیم پرداخت.
برنامه نویسی اندروید نیز محدود به برنامه نویسی برای تلفنهای هوشمند نمیشود و برنامه نویسان که در واقع توسعه دهنده اندروید نیز شناخته میشوند میتوانند از طریق اندروید استدیو برای دستگاههای مختلف برنامه نویسی کنند. ساخت اپلیکیشن برای موبایل، تبلت، ساعت هوشمند، تلویزیون، خودرو و... از طریق اندروید استدیو امکان پذیر است.
برتری های برنامه نویسی اندروید نسبت به طراحی سایت:
همیشه در دسترس هست
در حالت آفلاین میشه سرویس دهی کرد
نسبت به وب از امنیت بهتری برخوردار هست
امکاناتی نظیر تماس، پیام، دوربین، GPS و … که در وبسایت ها نیست
چالش های کدنویسی زیادتری داره اما به دلیل محدود بودن محتوا و فضای طراحی آسان تر و سریع تر انجام میشه
آینده ی خیلی بهتری داره با توجه به پیشرفت در زمینه های دیگر تکنولوژی (ابزارهای پوشیدنی، ساعت، اینترنت اشیا، اپلیکیشن برای تلویزیون و وسایل خانگی و ماشین و …)
در صورت داشتن تسلط، مدت زمان کمتری برای یک پروژه صرف خواهید کرد (نتیجه ی سریعتر = درآمد بیشتر)
بازار گران تری داره و به همان نسبت طراحان اپلیکشن موبایل از طراحان وب در حال حاضر خیلی خیلی کمتر هست.
چرا باید برنامه نویسی اندروید را یاد بگیریم؟
اینکه دلیلی برای یادگیری مسئله یا دانشی داشته باشید، مانند این است که شما برای راهاندازی کسبوکار خود هدفی دارید. امروزه هزاران علم و دانش و تکنیک وجود دارد که یادگیری همه آنها برای یک نفر اصلاً عملی نیست و از این رو هر فردی باید به سمت یادگیری تکنیکی برود که هم املا مطابق با سلیقه او است و هم این که نیاز بیشتر افراد جامعه را برطرف کند. اگر بخواهیم که در این خصوص یعنی چه علمی امروزه به درد جامعه میخورد و چرا باید آن را یاد گرفت، هم از موضوع اصلی این مقاله به دور است و هم اینکه باید کتاب برای آن نوشت و نمیتوان تمامی نکات را در یک پاراگراف بیان کرد.
ما در این مقاله بیشتر به دنبال این هستیم که به شما بگوییم که چرا یک دانشجوی کامپیوتر و برنامه نویسی باید به سمت یادگیری برنامه نویسی اندروید برود. پس مخاطب هدف ما در این مقاله، بیشتر دانشجویان یا آنهایی هستند که قصد یادگیری اندروید را دارند تا چشم اندازی روشنی از موقعیت کاری و موفقیت خود در آینده داشته باشند.
دلایل یادگیری اندروید چیست؟
قبل از اینکه دلایل یادگیری زبان برنامه نویسی اندروید را بیان کنیم، به یک نکته خیلی مهمی باید توجه کنید. هر شخصی دلایل مخصوص به خود را دارد. بعضی دلایل ممکن است که از دید یک نفر خیلی جالب به نظر نیاید؛ اما از دید شخصی دیگر، خیلی مهم باشد. برای همین شما باید دلیل یادگیری را در خودتان جستوجو کنید. یا بهتر بگوییم که اول باید خود را راضی کنید که به سمت کلاسهای آموزش طراحی اپلیکیشن بروید. تا وقتی که چنین اتفاقی نیافتد، شما در کار خود موفق نخواهید شد.
1. بازار کار وسیع در ایران
در اینکه گوشیهای هوشمند به یک عضو جدانشدنی مردم تبدیل شده است، شکی نیست. در دست هرکسی، کوچک و بزرگ، پیر و جوان میتوان یک گوشی هوشمند مشاهده کرد که پلتفرم اکثر آنها اندروید است. برای همین امروزه بیشتر شرکتها به سمت طراحی اپلیکیشن اندروید رفتهاند و از آنهایی که به این زبان برنامه نویسی تسلط دارند، در جذب آنها استقبال میکنند. این معنای بازار کار وسیع برای اندرویدکارها است.
2. دریافت پول بیشتر
برنامه نویسی در دنیا به عنوان اولین شغل پردرآمد معرفی شده است. اتفاقاً جاوا هم در صدر این جدول قرار دارد. خوشبختانه در خصوص کشورش هیچ تفاوتی وجود ندارد و در هر نقطهای که گوشیهای هوشمند اندرویدی جا خوش کرده و بازار را فرا گرفته است، اندورید نویسی هم پیشرفت کرده است. در ایران هم با توجه به افزایش این گوشیها و در نتیجه رشد برنامه نویسی موبایل، هر روزه شاهد افزایش تقاضای پروژههای برنامه نویسی اندروید هستیم که علاوه بر افزایش کار، به معنای دریافت پول بیشتری هم هست. یک برنامه نویس اندروید امروزه در ایران لنگ هیچ چیز نمانده است.
3. مهاجرت آسان
کشورهای اروپایی به ویژه حوزه اسکاندیناوی و همچنین کانادا بیشترین مقصد برنامه نویسان اندروید برای مهاجرت و زندگی است. اکثر آنهایی که در ایران برنامه نویسی جاوا را شروع میکنند، به امید اینکه روزی بتوانند تا در کانادا یا دیگر کشورها به خاطر دانش خود مجوز اقامت بگیرند، شروع به فعالیت و انجام پروژههای مختلف میکنند. حتی از نظر تحصیلات دانشگاهی، کانادا برترین کالجها را برای آموزش دارد و بسیاری از دانشجویان ترجیح میدهند تا دورههای پیشرفته برنامه نویسی اندروید خود را در این کشور بگذارند.
4. شما چیزی بیشتر از بقیه برنامهنویسها میدانید
افرادی که سمت طراحی اپلیکیشن اندروید میروند، چیزی بیشتر از بقیه میدانند. در واقع آنها به دنبال زبانی رفتند که خیلی خاص و البته سخت است و کمتر کسی حاضر میشود که وارد این حوزه شود. برای همین بقیه شما را به چشم یک نخبه نگاه میکنند، البته واقعاً نخبه هم هستند، پروژههایی که برنامه نویسان اندروید انجام میدهد، به مراتب سختتر و پیچیدهتر است و گاهی لازم است که ماهها برای اجرای یک کد برنامه ریزی کرد.
5. دامنه کاربردی بسیار زیادی دارد
برنامه نویسی اندروید دامنه کاربردی بسیاری زیادی دارد. به غیر از ساخت اپلیکیشن های متفاوت، از آن میتوان در ساخت برنامهای کاربردی برای سیستمهای دیگر هم نیز مورد استفاده قرار داد. صداوسیما، صنعت هواپیمایی، خودروسازی و خیلی موارد دیگر نیاز به برنامه نویسان اندروید دارند. در واقع، یادگیری آن فقط محدود به گوشی موبایل هوشمند نمیشود.
6. در همه جای ایران برای آن کار است
در مورد اول گفتیم که برای افرادی که برنامه نویسی اندروید میکنند، همیشه کار است. بهتر است که این جمله را هم به آن اضافه کنید. در همه جای ایران، برنامه نویسان اندروید میتوانند کار پیدا کنند. از تبریز و مشهد تا قشم و کیش و اهواز گرفته در هر شرکت بزرگی میتوان آگهی استخدام افراد مسلط به طراحی اپلیکیشن با اندروید را مشاهده کرد. البته ممکن است که در مقدار حقوق درخواستی تفاوتهایی وجود داشته باشد؛ اما مهم این است که شخصی با چنین تواناییهایی هیچگاه بیکار نخواهد ماند.
7. مدیر تیم برنامه نویسی میشود
اکثر افرادی که به برنامه نویسی اندروید املا مسلط هستند، به راحتی میتوانند در شرکت ارتقا پیدا کرده و حتی تا سمت مدیر تیم برنامه نویسی هم پیش بروند. چه چیزی بهتر از این؟ کمی سختی را تحمل خواهید کرد؛ ولی در عوض، پیشرفت بسیار سریعی در آینده خواهید داشت.
8. شما چند زبان دیگر را هم خواهید دانست
اکثر آنهایی که وارد حوزه برنامه نویسی اندروید میشوند، از قبل سابقه برنامه نویسی با زبانهایی مانند سی شارپ و غیره را داشتهاند و به عبارتی با دنیای برنامه نویسی غریبه نیستند. از این رو، این افراد خیلی راحت و سریعتر از بقیه میتوانند طراحی اپلیکیشن را یاد بگیرند، برای اینکه ذهن آنها از قبل آمادگی لازم را داشته است.
9. راهاندازی تجارت بینالمللی
همانطور که گفتیم، طراحی اپلیکیشن اندروید در همه جای دنیا امروزه خواهان زیادی دارد. این یک فرصت استثنایی برای افراد است تا به راحتی و خیلی سریع بتوانند یک کسبوکار بینالمللی راهاندازی کنند.
چگونه برنامه نویس اندروید شویم؟
سیستم عامل اندروید بر پایه زبان برنامه نویسی جاوا (Java) ساخته شده است و بدون شک افرادی که با زبان جاوا و برنامه نویسی آن آشنا هستند، به سادگی میتوانند به سراغ اندروید بروند. اما برای افرادی مبتدی نیز ضروریتی در خصوص حرفهای شدن در جاوا وجود ندارد و تنها با آشنایی مقدماتی با اصول جاوا میتوانند برنامه نویسی اندروید را شروع کنند. چون تنها آشنایی با مقدمات برنامه نویسی جاوا نظیر شی گرایی، ساختارهای حلقه و... میتواند شما را آماده ورود به دنیای اندروید سازد.
در گذشته، برنامه نویسان اندروید اغلب از دو نرم افزار اکلیپس (Eclipse) و اندروید استدیو برنامه ساخت اپلیکیشنهای اندرویدی استفاده میکردند اما در حال حاضر کمپانی گوگل پشتیبانی از اکلیپس را متوقف کرده و تنها از نرم افزار اندروید استدیو که توسط خوده گوگل ساخته شده پشتیبانی میکند. همین موضوع نیز عاملی شده تا اغلب برنامه نویسان به سراغ اندروید استدیو (Android Studio) بروند. اندروید استدیو در حقیقت یک نرم افزار کامل برای ساخت اپلیکیشنهای اندرویدی است. این نرم افزار به صورت مستمر بروزرسانی میشود و همه ساله در حال بهبود است. برنامه نویسان میتوانند هم طراحی رابط کاربری و هم برنامه نویسی را از طریق این نرم افزار انجام دهند.
البته باید اشاره کنیم که برای ورود به دنیای برنامه نویسی حرفهای اندروید باید اینترنت مناسب و صد البته نرم افزار تغییر IP مناسب داشته باشید. زیرا در طول برنامه نویسی یا آماده سازی نرمافزار نیاز به اتصال به اینترنت و سرورهای گوگل خواهید داشت. حجم برخی از ملزومات اندروید استدیو نیز نسبتا بالاست و به همین جهت باید اینترنتی با سرعت مناسب داشته باشید. به دلیل تحریمها، گوگل اغلب بخشهای مربوط به برنامه نویسان ایرانی را محدود کرده است و حتی نمیتوان بدون نرم افزار تغییر IP اقدام به دانلود ملزومات اندروید استدیو کرد. بنابراین برای ورود به دنیای برنامه نویسی اندروید باید به این نکته نیز توجه داشته باشید و با یک روشی در مواقع ضروری IP خودتان را تغییر دهید تا گوگل شما را به عنوان ایرانی تشخیص ندهد.
برنامه نویس اندروید به کامپیوتر قدرتمندی نیاز دارد؟
بدون شک هر چقدر که کامپیوتر قدرتمندی داشته باشید، برنامه نویسی نیز برایتان لذت بخشتر خواهد بود. نرم افزار اندروید استدیو برای ساخت اپلیکیشنها (بیلد گرفتن) و موارد مشابه نیازمند لود گرادل و برخی موارد دیگر است که این لود کردنها گاهی بسیار طولانی و خسته کننده میشوند. پس هر چه کامپیوتر شما قدرتمندتر باشد، لذت برنامه نویسی نیز بیشتر خواهد بود. اما این بدان معنا نیست که امکان برنامه نویسی برای سیستم عامل اندروید در کامپیوترهای ضعیف و متوسط وجود ندارد. اغلب کامپیوترها میتوانند نرم افزار اندروید استدیو را اجرا کنند اما زمان لود کردن و سرعت برنامه بسته به قدرت کامپیوتر متغیر است.
همانطور که در این مقاله از ایستگاه فنی مطالعه کردید، با کلیات سیستم عامل اندروید و دلیل محبوبیت آن در بین کاربران و برنامه نویسان آشنا شدیم. در مقالات آتی به طور مفصل و کامل به این مبحث و آموزش برنامه نویسی اندروید خواهیم پرداخت. پس همچنان پیگیر ایستگاه فنی و مقالات حوزه اندروید آن باشید.
اندروید یکی از محبوبترین و پر درآمدترین شاخههای برنامه نویسی است. این محبوبیت از دلایل مختلفی نشات میگیرد که درآمد بالا و گستره وسیع فعالیت، از جمله آنها هستند.
سیستم عامل اندروید که در حال حاضر توسط کمپانی آلفابت یا همان گوگل توسعه داده میشود، چندین سال است که محبوبترین سیستم عامل برای دستگاههای هوشمند به حساب میآید. اکنون اغلب افراد تلفنهای همراه قدیمی را به دست فراموشی سپردهاند و به سراغ اسمارت فونها یا همان تلفنهای هوشمند آمدهاند. دستگاههایی که همگی قابلیتهای وسیعی دارند و میتوانند کارهای مختلفی را برای کاربرانشان انجام دهد. این تلفنهای هوشمند از سیستم عاملهای مختلفی استفاده میکنند که اندروید، iOS و ویندوز از جمله محبوبترین آنها هستند. شاید برایتان جالب باشد که بدانید حدود ۶۴ درصد از تلفنهای هوشمند از سیستم عامل اندروید استفاده میکنند و در این بین iOS سهمی ۳۲ درصدی از بازار دارد. ویندوز و بلکبری هم در جایگاههای بعدی قرار گرفتهاند که هر کدام سهمی در حدود ۱ درصد دارند. حال با این اوصاف میتوان به گستره وسیع سیستم عامل اندروید پی برد.
در حال حاضر حدود ۱/۴ میلیارد دستگاه از اندروید استفاده میکنند که عدد بسیار بزرگی به حساب میآید. نکته قابل توجه در خصوص سیستم عامل اندروید هم متن باز یا همان Open Source بودن آن است. در واقع تمام کمپانیهای فعال در حوزه ساخت موبایل میتوانند اندروید را روی دستگاههایشان استفاده کنند و محدودیتی در این خصوص برای آنها وجود ندارد. همین موضوع هم باعث شده که تعداد دستگاههای اندرویدی روز به روز با رشد بیشتری مواجه شوند. اما در سمت مقابل، سیستم عامل iOS تنها توسط اپل که توسعه دهنده آن هم به حساب میآید، میتواند استفاده شود و محدودیتهای بسیار زیادی هم دارد. به همین دلیل است که iOS را فقط میتوانید روی آیفون، آیپد و سایر محصولات اپل مشاهده کنید.
منظور از نامهای مختلف اندروید چیست؟
کمپانی گوگل هر از چند گاهی نسخههای جدیدی از سیستم عامل اندروید را با نامهای مختلف روانه بازار میکند. نامهای انتخابی گوگل برای نسخههای جدید اندروید نیز بر اساس اصول خاصی پیش میروند. بدین صورت که حرف اول نام نسخه به ترتیب الفبا جلو میرود و در هر نسخه جدید حرف بعدی الفبا استفاده میشود. برای مثال اندروید 6 که ماشمالو (Marshmallow) نام داشت با حرف M شروع میشد و نسخه بعدی آن یا همان اندروید ۷، نوقا (Nougat) نام دارد که با حرف N شروع میشود. جالب است بدانید که نامهای انتخابی نیز اغلب نام شیرینی یا خوراکی هستند. البته در ارتباطات عموم نسخههای مختلف اندروید علاوه بر شماره نسخه و نام آن، با حرف نخست نام نسخه نیز شناخته میشوند. برای مثال اندروید N حاکی از اندروید Nougat است. آخرین نسخهای که گوگل برای سیستم عامل اندروید منتشر کرده، نسخه ۸ اندروید است که Oreo (نوعی بیسکوئیت) نام دارد. نسخههای مختلف اندروید قابلیتهای متفاوتی دارند و بدون شک نسخههای جدیدتر، بسیار بهتر و کاراتر از نسخههای قبلی هستند.
چه تولید کنندگانی از اندروید استفاده میکنند؟
سیستم عامل اندروید در حال حاضر توسط تولید کنندگان معروفی مورد استفاده قرار میگیرد. الجی، سامسونگ، سونی، اچتیسی، هواوی، شیائومی و بسیاری از شرکتهای دیگر از جمله تولید کنندگانی هستند که از اندروید استفاده میکنند. حتی برخی از تولید کنندگان که در گذشته از سیستم عامل دیگری استفاده میکردند هم اکنون به دلیل محبوبیت بالای اندروید، به سراغ این پلتفرم آمدهاند و محصولات اندرویدی به بازار عرضه میکنند. نوکیا و بلکبری از جمله نمونههای این موضوع هستند.
دلیل محبوبیت اندروید در بین کاربران چیست؟
اگر بخواهیم از نمای کلیتری به ماجرای اندروید و رقبایش بپردازیم، دور بودن اندروید از محدودیتهای مختلف باعث شده که در بین کاربران مورد استقبال بیشتری قرار بگیرد. اگرچه برخی رقبای اندروید نظیر iOS از لحاظ عملکردی یکی از برترین پلتفرمهای موجود هستند اما محدودیتهایی دارند که باعث میشود کاربران نتوانند به راحتی نیازهایشان را رفع کنند. اما اندروید این گونه نیست! در اندروید تقریبا هر کاری ممکن است. اگر خود پلتفرم اندروید نیز قابلیت خاصی را در اختیار کاربر قرار ندهد، اپلیکیشنهای سوم شخصی هستند که به سادگی نیاز افراد را رفع میکنند. البته ناگفته نماند که این گستردگی باعث به وجود آمدن برخی مشکلات امنیتی هم شده است.
همچنین دستگاههای اندرویدی در طیف قیمتی گستردهای قرار گرفتهاند و تقریبا تمام سطوح قیمتی را پوشش میدهند. این موضوع باعث شده تا تمام افراد بسته به بودجه خود بتوانند گوشی مناسبی را انتخاب کنند. اما در مقابل، گوشیهایی که با سیستم عامل iOS عرضه میشوند اغلب یکی از گرانترین گوشیهای بازار هستند. کمپانیهای زیادی نیز از سیستم عامل اندروید برای محصولاتشان استفاده میکنند که همین موضوع باعث شده تا دستگاههای اندرویدی در شکل و قابلیتهای متفاوت در بازار موجود باشد.
لازم به ذکر است که سیستم عامل اندروید تنها محدود به موبایل و تبلت نمیشود و در حال حاضر این پلتفرم برای ساعتهای هوشمند، تلویزیونهای هوشمند، خودروها و بسیاری از ابزارهای دیگر توسعه داده شده است.
جدا از بحث قیمت و تنوع، در حال حاضر اندروید کاملا توان رقابت با iOS را دارد و همین باعث میشود که طرفداران گوشیهای بالارده هم بتوانند به اندروید و عملکرد آن مطمئن باشند.
برنامه نویسی وب بهتر است یا اندروید؟
دوستان عزیز برای جواب دادن به سوال برنامه نویسی وب بهتر است یا اندروید ، باید بگم اولین چیزی که شما باید مد نظرتون قرار دهید علاقه است. باید ببینید علاقه شما به کدام حوزه بیشتر است و دوست دارید در کدام بخش فعالیت کنید. چون اگر به چیزی علاقه داشته باشید به راحتی یاد میگیرد و چالش های آن را به راحتی رد می کنید. اما اگر فقط قصد یادگیری باشد و هیچ علاقه ای در کار نباشد شما محکوم به شکست هستید. پس اولین چیزی که در برنامه نویسی وب یا اندروید باید به آن توجه کنید همنی بحث علاقه است. (پیشنهاد میکنم حتما حتما به سمت علاقه خود بروید، بدون علاقه هیچ اتفاقی نمیافتد)
چرا برنامه نویسان به سراغ اندروید میروند؟
اگر بخواهیم ساده بگوییم، اندروید پلتفرمی پولساز و البته بدون محدودیت است. برنامه نویسان با اندروید میتوانند هر آنچه را که از ذهنشان میگذرد برنامه نویسی کنند. گوگل پلی فروشگاه اصلی برنامههای اندرویدی است که برنامه نویسان و شرکتهای تولید کننده محتوا، اپلیکیشنهای اندرویدیشان را روی آن به صورت رایگان یا پولی قرار میدهند. اما این پایان کار نیست! بسیاری از مارکتهای مختلف در سرتاسر جهان با زبانهای گوناگون وجود دارند که تقریبا کار گوگل پلی را انجام میدهند و از معروفترین نمونههای ایرانی آن میتوان به کافه بازار و مایکت اشاره کرد. پس برنامه نویسان اندروید در زمینه انتشار اپلیکیشنهایشان نیز محدودیت خاصی نخواهند داشت.
بازار کار طراحی سایت یا برنامه نویسی اندروید
بعد از اینکه در مورد این صحبت کردیم که باید بر اساس علایق به سمت برنامه نویسی وب یا اندروید برویم باید ببینیم بازار کار طراحی سایت یا برنامه نویسی اندروید چطور است و بر این اساس به سمت حوزه مورد نظر بریم. راسیتش بازار کار این دو در ایران بسیار خوب و قابل قبول است و می توان گفت هر دو از بازار کار خوبی برخوردار هستند اگر شما برنامه نویسی وب یا اندروید یاد بگیرید و واقعا مسلط باشید بدون شک می توانید یا جایی کارمند شوید یا به صورت فریلنسری کسب درآمد کنید. پس از لحاظ بازار کار برنامه نویسی وب یا اندروید اصلا جای نگرانی نیست.
در بخش مالی هم برنامه نویسان اندروید شرایط خوبی دارند. سطح استقبال از اپلیکیشنهای اندرویدی بالا است و تقاضای زیادی نیز در این بین دیده میشود. به همین دلیل کار و پروژه کافی برای برنامه نویسان این حوزه وجود دارد. اگرچه افراد مختلف قیمتهای بسیار متفاوتی برای یک پروژه ارائه میکنند، اما در کل، پروژهها از لحاظ مالی شرایط خوبی دارند و میتوانند زندگی برنامه نویسان را تامین کنند. روشهای زیادی برای درآمد زایی از طریق برنامههای اندرویدی وجود دارد که در مقالهای مجزا، به بررسی تمام آنها خواهیم پرداخت.
برنامه نویسی اندروید نیز محدود به برنامه نویسی برای تلفنهای هوشمند نمیشود و برنامه نویسان که در واقع توسعه دهنده اندروید نیز شناخته میشوند میتوانند از طریق اندروید استدیو برای دستگاههای مختلف برنامه نویسی کنند. ساخت اپلیکیشن برای موبایل، تبلت، ساعت هوشمند، تلویزیون، خودرو و... از طریق اندروید استدیو امکان پذیر است.
برتری های برنامه نویسی اندروید نسبت به طراحی سایت:
همیشه در دسترس هست
در حالت آفلاین میشه سرویس دهی کرد
نسبت به وب از امنیت بهتری برخوردار هست
امکاناتی نظیر تماس، پیام، دوربین، GPS و … که در وبسایت ها نیست
چالش های کدنویسی زیادتری داره اما به دلیل محدود بودن محتوا و فضای طراحی آسان تر و سریع تر انجام میشه
آینده ی خیلی بهتری داره با توجه به پیشرفت در زمینه های دیگر تکنولوژی (ابزارهای پوشیدنی، ساعت، اینترنت اشیا، اپلیکیشن برای تلویزیون و وسایل خانگی و ماشین و …)
در صورت داشتن تسلط، مدت زمان کمتری برای یک پروژه صرف خواهید کرد (نتیجه ی سریعتر = درآمد بیشتر)
بازار گران تری داره و به همان نسبت طراحان اپلیکشن موبایل از طراحان وب در حال حاضر خیلی خیلی کمتر هست.
چرا باید برنامه نویسی اندروید را یاد بگیریم؟
اینکه دلیلی برای یادگیری مسئله یا دانشی داشته باشید، مانند این است که شما برای راهاندازی کسبوکار خود هدفی دارید. امروزه هزاران علم و دانش و تکنیک وجود دارد که یادگیری همه آنها برای یک نفر اصلاً عملی نیست و از این رو هر فردی باید به سمت یادگیری تکنیکی برود که هم املا مطابق با سلیقه او است و هم این که نیاز بیشتر افراد جامعه را برطرف کند. اگر بخواهیم که در این خصوص یعنی چه علمی امروزه به درد جامعه میخورد و چرا باید آن را یاد گرفت، هم از موضوع اصلی این مقاله به دور است و هم اینکه باید کتاب برای آن نوشت و نمیتوان تمامی نکات را در یک پاراگراف بیان کرد.
ما در این مقاله بیشتر به دنبال این هستیم که به شما بگوییم که چرا یک دانشجوی کامپیوتر و برنامه نویسی باید به سمت یادگیری برنامه نویسی اندروید برود. پس مخاطب هدف ما در این مقاله، بیشتر دانشجویان یا آنهایی هستند که قصد یادگیری اندروید را دارند تا چشم اندازی روشنی از موقعیت کاری و موفقیت خود در آینده داشته باشند.
دلایل یادگیری اندروید چیست؟
قبل از اینکه دلایل یادگیری زبان برنامه نویسی اندروید را بیان کنیم، به یک نکته خیلی مهمی باید توجه کنید. هر شخصی دلایل مخصوص به خود را دارد. بعضی دلایل ممکن است که از دید یک نفر خیلی جالب به نظر نیاید؛ اما از دید شخصی دیگر، خیلی مهم باشد. برای همین شما باید دلیل یادگیری را در خودتان جستوجو کنید. یا بهتر بگوییم که اول باید خود را راضی کنید که به سمت کلاسهای آموزش طراحی اپلیکیشن بروید. تا وقتی که چنین اتفاقی نیافتد، شما در کار خود موفق نخواهید شد.
1. بازار کار وسیع در ایران
در اینکه گوشیهای هوشمند به یک عضو جدانشدنی مردم تبدیل شده است، شکی نیست. در دست هرکسی، کوچک و بزرگ، پیر و جوان میتوان یک گوشی هوشمند مشاهده کرد که پلتفرم اکثر آنها اندروید است. برای همین امروزه بیشتر شرکتها به سمت طراحی اپلیکیشن اندروید رفتهاند و از آنهایی که به این زبان برنامه نویسی تسلط دارند، در جذب آنها استقبال میکنند. این معنای بازار کار وسیع برای اندرویدکارها است.
2. دریافت پول بیشتر
برنامه نویسی در دنیا به عنوان اولین شغل پردرآمد معرفی شده است. اتفاقاً جاوا هم در صدر این جدول قرار دارد. خوشبختانه در خصوص کشورش هیچ تفاوتی وجود ندارد و در هر نقطهای که گوشیهای هوشمند اندرویدی جا خوش کرده و بازار را فرا گرفته است، اندورید نویسی هم پیشرفت کرده است. در ایران هم با توجه به افزایش این گوشیها و در نتیجه رشد برنامه نویسی موبایل، هر روزه شاهد افزایش تقاضای پروژههای برنامه نویسی اندروید هستیم که علاوه بر افزایش کار، به معنای دریافت پول بیشتری هم هست. یک برنامه نویس اندروید امروزه در ایران لنگ هیچ چیز نمانده است.
3. مهاجرت آسان
کشورهای اروپایی به ویژه حوزه اسکاندیناوی و همچنین کانادا بیشترین مقصد برنامه نویسان اندروید برای مهاجرت و زندگی است. اکثر آنهایی که در ایران برنامه نویسی جاوا را شروع میکنند، به امید اینکه روزی بتوانند تا در کانادا یا دیگر کشورها به خاطر دانش خود مجوز اقامت بگیرند، شروع به فعالیت و انجام پروژههای مختلف میکنند. حتی از نظر تحصیلات دانشگاهی، کانادا برترین کالجها را برای آموزش دارد و بسیاری از دانشجویان ترجیح میدهند تا دورههای پیشرفته برنامه نویسی اندروید خود را در این کشور بگذارند.
4. شما چیزی بیشتر از بقیه برنامهنویسها میدانید
افرادی که سمت طراحی اپلیکیشن اندروید میروند، چیزی بیشتر از بقیه میدانند. در واقع آنها به دنبال زبانی رفتند که خیلی خاص و البته سخت است و کمتر کسی حاضر میشود که وارد این حوزه شود. برای همین بقیه شما را به چشم یک نخبه نگاه میکنند، البته واقعاً نخبه هم هستند، پروژههایی که برنامه نویسان اندروید انجام میدهد، به مراتب سختتر و پیچیدهتر است و گاهی لازم است که ماهها برای اجرای یک کد برنامه ریزی کرد.
5. دامنه کاربردی بسیار زیادی دارد
برنامه نویسی اندروید دامنه کاربردی بسیاری زیادی دارد. به غیر از ساخت اپلیکیشن های متفاوت، از آن میتوان در ساخت برنامهای کاربردی برای سیستمهای دیگر هم نیز مورد استفاده قرار داد. صداوسیما، صنعت هواپیمایی، خودروسازی و خیلی موارد دیگر نیاز به برنامه نویسان اندروید دارند. در واقع، یادگیری آن فقط محدود به گوشی موبایل هوشمند نمیشود.
6. در همه جای ایران برای آن کار است
در مورد اول گفتیم که برای افرادی که برنامه نویسی اندروید میکنند، همیشه کار است. بهتر است که این جمله را هم به آن اضافه کنید. در همه جای ایران، برنامه نویسان اندروید میتوانند کار پیدا کنند. از تبریز و مشهد تا قشم و کیش و اهواز گرفته در هر شرکت بزرگی میتوان آگهی استخدام افراد مسلط به طراحی اپلیکیشن با اندروید را مشاهده کرد. البته ممکن است که در مقدار حقوق درخواستی تفاوتهایی وجود داشته باشد؛ اما مهم این است که شخصی با چنین تواناییهایی هیچگاه بیکار نخواهد ماند.
7. مدیر تیم برنامه نویسی میشود
اکثر افرادی که به برنامه نویسی اندروید املا مسلط هستند، به راحتی میتوانند در شرکت ارتقا پیدا کرده و حتی تا سمت مدیر تیم برنامه نویسی هم پیش بروند. چه چیزی بهتر از این؟ کمی سختی را تحمل خواهید کرد؛ ولی در عوض، پیشرفت بسیار سریعی در آینده خواهید داشت.
8. شما چند زبان دیگر را هم خواهید دانست
اکثر آنهایی که وارد حوزه برنامه نویسی اندروید میشوند، از قبل سابقه برنامه نویسی با زبانهایی مانند سی شارپ و غیره را داشتهاند و به عبارتی با دنیای برنامه نویسی غریبه نیستند. از این رو، این افراد خیلی راحت و سریعتر از بقیه میتوانند طراحی اپلیکیشن را یاد بگیرند، برای اینکه ذهن آنها از قبل آمادگی لازم را داشته است.
9. راهاندازی تجارت بینالمللی
همانطور که گفتیم، طراحی اپلیکیشن اندروید در همه جای دنیا امروزه خواهان زیادی دارد. این یک فرصت استثنایی برای افراد است تا به راحتی و خیلی سریع بتوانند یک کسبوکار بینالمللی راهاندازی کنند.
چگونه برنامه نویس اندروید شویم؟
سیستم عامل اندروید بر پایه زبان برنامه نویسی جاوا (Java) ساخته شده است و بدون شک افرادی که با زبان جاوا و برنامه نویسی آن آشنا هستند، به سادگی میتوانند به سراغ اندروید بروند. اما برای افرادی مبتدی نیز ضروریتی در خصوص حرفهای شدن در جاوا وجود ندارد و تنها با آشنایی مقدماتی با اصول جاوا میتوانند برنامه نویسی اندروید را شروع کنند. چون تنها آشنایی با مقدمات برنامه نویسی جاوا نظیر شی گرایی، ساختارهای حلقه و... میتواند شما را آماده ورود به دنیای اندروید سازد.
در گذشته، برنامه نویسان اندروید اغلب از دو نرم افزار اکلیپس (Eclipse) و اندروید استدیو برنامه ساخت اپلیکیشنهای اندرویدی استفاده میکردند اما در حال حاضر کمپانی گوگل پشتیبانی از اکلیپس را متوقف کرده و تنها از نرم افزار اندروید استدیو که توسط خوده گوگل ساخته شده پشتیبانی میکند. همین موضوع نیز عاملی شده تا اغلب برنامه نویسان به سراغ اندروید استدیو (Android Studio) بروند. اندروید استدیو در حقیقت یک نرم افزار کامل برای ساخت اپلیکیشنهای اندرویدی است. این نرم افزار به صورت مستمر بروزرسانی میشود و همه ساله در حال بهبود است. برنامه نویسان میتوانند هم طراحی رابط کاربری و هم برنامه نویسی را از طریق این نرم افزار انجام دهند.
البته باید اشاره کنیم که برای ورود به دنیای برنامه نویسی حرفهای اندروید باید اینترنت مناسب و صد البته نرم افزار تغییر IP مناسب داشته باشید. زیرا در طول برنامه نویسی یا آماده سازی نرمافزار نیاز به اتصال به اینترنت و سرورهای گوگل خواهید داشت. حجم برخی از ملزومات اندروید استدیو نیز نسبتا بالاست و به همین جهت باید اینترنتی با سرعت مناسب داشته باشید. به دلیل تحریمها، گوگل اغلب بخشهای مربوط به برنامه نویسان ایرانی را محدود کرده است و حتی نمیتوان بدون نرم افزار تغییر IP اقدام به دانلود ملزومات اندروید استدیو کرد. بنابراین برای ورود به دنیای برنامه نویسی اندروید باید به این نکته نیز توجه داشته باشید و با یک روشی در مواقع ضروری IP خودتان را تغییر دهید تا گوگل شما را به عنوان ایرانی تشخیص ندهد.
برنامه نویس اندروید به کامپیوتر قدرتمندی نیاز دارد؟
بدون شک هر چقدر که کامپیوتر قدرتمندی داشته باشید، برنامه نویسی نیز برایتان لذت بخشتر خواهد بود. نرم افزار اندروید استدیو برای ساخت اپلیکیشنها (بیلد گرفتن) و موارد مشابه نیازمند لود گرادل و برخی موارد دیگر است که این لود کردنها گاهی بسیار طولانی و خسته کننده میشوند. پس هر چه کامپیوتر شما قدرتمندتر باشد، لذت برنامه نویسی نیز بیشتر خواهد بود. اما این بدان معنا نیست که امکان برنامه نویسی برای سیستم عامل اندروید در کامپیوترهای ضعیف و متوسط وجود ندارد. اغلب کامپیوترها میتوانند نرم افزار اندروید استدیو را اجرا کنند اما زمان لود کردن و سرعت برنامه بسته به قدرت کامپیوتر متغیر است.
همانطور که در این مقاله از ایستگاه فنی مطالعه کردید، با کلیات سیستم عامل اندروید و دلیل محبوبیت آن در بین کاربران و برنامه نویسان آشنا شدیم. در مقالات آتی به طور مفصل و کامل به این مبحث و آموزش برنامه نویسی اندروید خواهیم پرداخت. پس همچنان پیگیر ایستگاه فنی و مقالات حوزه اندروید آن باشید.
